I et internationalt samarbejde med IMV Technologies i Frankrig har ProInvent udviklet og leveret 50 sorteringsmaskiner til lakse- og ørredæg under navnet ProSorter. 

ProSorter-maskinerne erstatter fuldstændig manuel ægsortering, reducerer lønomkostningerne og giver en ensartet ægkvalitet, der danner grundlag for bedre holdbarhed af ægpartier til avl, som sendes - typisk med fly - fra ægproducenterne til avlerne.

Markedets bedste sorteringsmaskine til fiskeæg

ProSorter maskinerne er nu kendt som markedets bedste maskiner til sortering af lakse-  og ørredæg, da de ved hjælp af en ny billedbehandlingsteknologi sorterer meget præcist, opererer med en hastighed af 125.000 æg pr. time og samtidig håndterer æggene yderst nænsomt. 

ProInvent står for hele pakken hvad angår serieproduktion af de 40 maskiner, tests, indkøringsprocedure, forsendelse, service og support, videreudvikling og softwareopgradering.

ProSorter-maskinerne tager 4 billeder med baglys fra forskellige retninger af hvert individuelt æg og analyserer billederne. Baseret på et nyt sorterings-koncept skyder ProSorter maskinen alle ikke-levedygtige æg ud. Udskydeprocessen foregår ved hjælp af trykluft fra en ultrahurtig ventil, og maskinen vasker derefter de gode æg ud med vandflow, så de gode æg ikke beskadiges.

Der frasorteres ubefrugtede æg, æg med for små øjne, æg med forkert antal øjne, for små eller for store æg samt glas-æg, som illustreret på billedet:

Presse: Metal Supply skriver om ProSorter maskinen

Dansk maskine ryger på franske hænder - og sender ordrer tilbage - Læs artiklen.

Kontakt
Vi har kompetencerne til at fremtidssikre jeres produktion med kundetilpasset innovativ maskindesign.
Tøv ikke med at kontakte os for en uforpligtende snak.